Handelsrecht / contractenrecht

Overeenkomsten op maat

Handelsrecht gaat met name over juridische overeenkomsten en documenten. Bijna iedere organisatie heeft juridische overeenkomsten nodig. Het opstellen van overeenkomsten is maatwerk. Ik stel overeenkomsten op die voldoen aan de specifieke wensen van de klant.

Denk daarbij onder meer aan de volgende overeenkomsten:

- Aandeelhoudersovereenkomst
- Aannemingsovereenkomst
- Agentuurovereenkomst
- Distributieovereenkomst
- Koopovereenkomst
- Licentieovereenkomst
- Managementovereenkomst
- SaaS-overeenkomst
- Overdracht intellectuele eigendomsrechten
- Overeenkomst van opdracht
- Samenwerkingsovereenkomst
- Service-Level-Agreement
- Vaststellingovereenkomst
- Verwerkersovereenkomst

Het is ook mogelijk om bestaande overeenkomsten door mij te laten screenen en waar nodig aan te laten vullen c.q. aan te laten passen.

Bij voorkeur wordt een fixed price afgesproken voor het opstellen of screenen van overeenkomsten. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw specifieke wensen.

Juridische ondersteuning tijdens onderhandelingen 

Ik kan ook worden ingezet tijdens schriftelijke onderhandelingen over de inhoud van bepaalde overeenkomsten of aanschuiven bij ‘fysieke onderhandelingen’.  Bepaalde organisaties beschikken over een bedrijfsjurist of een volledige ‘legal afdeling’. Voor een organisatie zonder juridische afdeling kan ik worden ingevlogen om bij besprekingen aan te schuiven om  direct te adviseren over bepaalde juridische aspecten die tijdens de onderhandelingen aan bod komen.

Advisering en bemiddeling bij geschillen

Wanneer sprake is van een handelsgeschil kan ik adviseren en bemiddelen. Daarbij kan ik ook ingezet worden bij onderhandelingen om tot elkaar te komen. Mocht het toch tot een procedure komen, dan beschik ik over ruime proceservaring en kan ik ook hierbij de nodige ondersteuning bieden.

Interesse? Neem contact op voor een voorstel op maat.

© 2022 Nieuwstraten Legal     |     Privacyverklaring